
Les cues són un fenomen històric de convenció social. La gent d'arreu del món fa cua per adquirir béns i serveis des de temps immemorials. Al supermercat, als comerços, al cinema, a les discoteques, a les taquilles dels estadis, a la comissaria, a la farmàcia, a urgències, al banc, a les oficines d'atenció al ciutadà, als aeroports,...no és estrany haver de fer cua.
Fem cues tots i per tot. Rics i pobres, acomodats i desfavorits, arribem, identifiquem l'últim, ens posem a la filera i esperem el nostre torn. Alguns ho fem més calmadament, altres de forma més impacient. Uns la fan per demanar aliments o medicaments, uns altres per adquirir el nou instrument tecnològic d'última generació (iPhone) o l'últim llibre de Harry Potter.
El respecte a les cues està prou generalitzat. I és que colar-se està socialment penalitzat. Si ho fas, seràs objecte d'una mala mirada o d'algun comentari que t'assenyalarà com a infractor, com a incívic i com a maleducat. Per evitar aquesta situació, t'ho penses dues vegades abans de colar-te.
Qui va inventar les cues? Qui fou el primer que civilitzadament es col·locà darrera de l'últim a ser servit? No crec que els interessi gaire als qui s'han renovar el passaport aquests dies. Reenginyeria del procediment de renovació de carnet d'identitat i passaport JA!!! Els ciutadans hauríem de poder demanar cita prèvia per Internet per tal que se'ns assignés un dia i una hora concreta per tal de completar el tràmit...
Està calculat que com a mitja fem en total 5 dies de cua a l'any. Temps que passem esperant, per assolir el nostre propòsit. Si alguns es posessin les piles, aquest temps clarament es reduiria...