diumenge, 11 de gener del 2009

Una vergonya: la nova Plaça Lesseps

(Foto: A. Mayol)

Han estat 5 anys d'obres i incomoditats pels veïns. Tot per una remodelació de la plaça Lesseps que prometia molt i que finalment s'ha convertit en una de les noves vergonyes de la ciutat. Què se'n pot destacar de la nova plaça?

1. El parc i els arbres s'han substituït pel ferro fashion i els monuments futuristes incomprensibles. El propi arquitecte de la plaça, el Sr. Viaplana, dóna un termini de 10 anys per què torni el "verd" a aquest espai.

2. Les zones d'esbarjo pels veïns s'han reduït en favor d'una millor mobilitat dels transports privats. Dins d'aquestes zones d'esbarjo destaquen, les elevacions en forma de vaixell de General Mitre i Travessera de Dalt, que seran la llar d'acollida dels skaters, i l'amfiteatre, que podrà reunir a la "fauna" més selecta de la ciutat.

3. L'harmonia arquitectònica s'ha trencat, combinant façanes del segle passat amb nous edificis de dubtós gust. La biblioteca Jaume Fuster i l'església, dos dels principals valors de la plaça, han quedat camuflades pels nous "armatostes". I dels fanals, millor no parlar-ne: negres, inclinats i d'escassa lluminositat.

L'aspecte global del la plaça és agressiu i sobretot, gris. És el reflex d'un mala gestió municipal i d'un intent frustrat de demostrar modernitat. La plaça Lesseps és "el nyap" del nou urbanisme barceloní.

3 comentaris:

Pato ha dit...

És cert, la Plaça ha quedat horrible! I els arbres? Al 2040 potser hi haurà una ombreta pels vellets! Algú ha pujat per les escales al cel?

Anònim ha dit...

si, hi estic d'acord, em sembla que només la fauna de l'amfiteatre podria salvar aquesta plaça!!

Anònim ha dit...

Doncs a mi m´agrada molt(i per la nit, la il.luminació la trobo espectacular). Entenc que s´ha guanyat espai per als vianants i en qualsevol cas, s´ha guanyat en la sensació de plaça que abans no es tenia, amb una Biblioteca d´un gran impacte visual. No comparteixo l´apreciació de que ha guanyat pas el vehicle privat. No obstant, una mica més de zona ajardinada s´hauria agraït.

La Pedrera, quan es va construir, va ser molt criticada ja que trencava amb el que hi havia a l´època. Salvant les evidents distàncies, crec que amb la Plaça Lesseps passarà algo semblant i poc a poc agradarà a tots els Graciencs i Barcelonins.