
Bon dia a tothom,
Primera entrada en català.
Dia decisiu pel futur del Barça a Europa. Avui a les 20.45 s'atura la ciutat. Creiem en la gesta.
Deixant de banda el futbol (demà ja tindrem temps per comentar el partit), m'agradaria parlar breument de l'última pel·lícula que he vist, "El último rey de Escocia", i de l'exposició "Quan plovien bombes" que presenta el Museu d'Història de Catalunya.
En primer lloc, la pel·lícula. "El último rey de Escocia" passa per ser un d'aquells films mediocres en l'execució que rescata una història política i personal de gran valor. El més destacable, la recuperació de les atrocitats comeses pel dictador Amin i la interpretació majúscula tant de Forest Whitaker (amb un anglès colonial difícil d'imitar) i un sorprenent James McAvoy que recorda en mirada al Malcolm McDowell de "La naranja mecánica".
Per altra banda, l'exposició (gratuïta) "Quan plovien bombes" del Museu d'Història de Catalunya explica el bombardeig de Barcelona de l'any 1937 per part de l'aviació italiana i la xarxa de refugis subterranis que es construïren a la ciutat. Una mesura necessària per a la recuperació de la memòria històrica del país que permet imaginar la tragèdia així com la cooperació humana del moment.
Bé, això és tot per avui.
Salut i salutacions,
Albert
1 comentari:
En senyal d’agraïment a l’anunci de l’existència del teu blog... faré la segona aportació a la teva humil presència a la xarxa.
Pel que fa al futbol... ho veig complicat; la Romareda no és Anfield, el Saragossa no és el Liverpool, i la Copa del generalís... perdó, de Sa majestat el Rei, no és la Copa d’Europa (tot i que aquest últim factor és l’únic que juga a favor del Barça).
La peli que comentes encara no he anat a veure-la als cinemes Campos –Luque, tot i que ja he reservat les entrades mitjançant eMule, jeje... ja la comentarem (tot i que jo la veuré en castellà... per tant, no podré corroborar la teva apreciació sobre l’anglès colonial del recent guanyador de l’Oscar...)
I en relació a l’exposició... com tot el que té relació amb la Guerra Civil, segur que m’interessa... un parell de recomanacions literàries; La Caida de Catalunya (Crítica) de Jorge Martínez Reverte, i “El sable del Caudillo de Jose Luís de Villalonga
Això és tot!
Publica un comentari a l'entrada