divendres, 29 de juny del 2007

Cues


Les cues són un fenomen històric de convenció social. La gent d'arreu del món fa cua per adquirir béns i serveis des de temps immemorials. Al supermercat, als comerços, al cinema, a les discoteques, a les taquilles dels estadis, a la comissaria, a la farmàcia, a urgències, al banc, a les oficines d'atenció al ciutadà, als aeroports,...no és estrany haver de fer cua.

Fem cues tots i per tot. Rics i pobres, acomodats i desfavorits, arribem, identifiquem l'últim, ens posem a la filera i esperem el nostre torn. Alguns ho fem més calmadament, altres de forma més impacient. Uns la fan per demanar aliments o medicaments, uns altres per adquirir el nou instrument tecnològic d'última generació (iPhone) o l'últim llibre de Harry Potter.

El respecte a les cues està prou generalitzat. I és que colar-se està socialment penalitzat. Si ho fas, seràs objecte d'una mala mirada o d'algun comentari que t'assenyalarà com a infractor, com a incívic i com a maleducat. Per evitar aquesta situació, t'ho penses dues vegades abans de colar-te.

Qui va inventar les cues? Qui fou el primer que civilitzadament es col·locà darrera de l'últim a ser servit? No crec que els interessi gaire als qui s'han renovar el passaport aquests dies. Reenginyeria del procediment de renovació de carnet d'identitat i passaport JA!!! Els ciutadans hauríem de poder demanar cita prèvia per Internet per tal que se'ns assignés un dia i una hora concreta per tal de completar el tràmit...

Està calculat que com a mitja fem en total 5 dies de cua a l'any. Temps que passem esperant, per assolir el nostre propòsit. Si alguns es posessin les piles, aquest temps clarament es reduiria...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Lo de la renovación del pasaporte es una auténtica vergüenza, propio de una república bananera. Ayer fui a renovar el pasaporte a la comisaria de Balmes, hice un primer intento a las 11h, ya no daban números (cierran a las 14h). Frustrado, me enteré que volvían a abrir a las 16h. Como soy un hombre previsor me planté allí a las 15.40 para hacer la bonita "COLA". Ya llegaba hasta diagonal. Después de recorrer pacientemente los 500 m que me separaban de la comisaría me dieron un numerito. Este numerito me permitió ser atendido a las 19.45h. Tiempo total para renovar el pasaporte, 6h incluyendo desplazamientos. INDIGNANTE.
Este presidente del gobierno que tanto talante tiene podría dedicarse a no joderle un día de vacaciones a sus ciudadanos para hacer un ridículo trámite administrativo. En la época que "España va bien" no pasaba esto,jeje (broma).
Saludos a todos los blogbareros.

Demabloggo ha dit...

Las colas tiene su lado bueno... preguntadle al andaluz que inventó las camisetas de "Estoy en la cola" para la EXPO'92.